top of page

TRE®

Stressin purkua kehon omin keinoin!

TRE® eli Tension and Trauma Releasing Exercises on kehonperustainen harjoitusmenetelmä, joka on kehitetty auttamaan ihmisiä vapauttamaan stressiä, jännitystä ja traumaattisia kokemuksia kehostaan. TRE®:n tavoitteena on aktivoida kehon luontaisia vapina- ja tärinäliikkeitä, jotka auttavat vapauttamaan kehoon kertyneitä jännityksiä ja stressireaktioita.

TRE®:n kehitti lääketieteen tohtori David Berceli, joka työskenteli traumaattisten kriisien parissa eri puolilla maailmaa. Menetelmä perustuu havaintoon, että eläimet ja vauvat käyttävät luontaisesti vapinaa ja tärinää palauttaakseen kehonsa stressitilasta takaisin tasapainoon. Ihmisten kehoilla on samanlaiset mekanismit, mutta usein ne tukahdutetaan tai estetään, mikä voi johtaa jännityksen ja trauman pysymiseen kehossa.

TRE®:n harjoitukset koostuvat yksinkertaisista liikkeistä ja asennoista, jotka auttavat aktivoimaan kehon vapinaa ja tärinää. Harjoituksen aikana keho pääsee vapauttamaan jännityksiä ja stressiä, mikä voi lievittää fyysisiä ja emotionaalisia oireita, kuten lihaskipuja, unihäiriöitä, ahdistusta ja jännittyneisyyttä.

Lue lisää TRE®:stä

On tärkeää huomata, että TRE® on kehonperustainen harjoitusmenetelmä eikä korvaa psykoterapiaa tai muuta lääketieteellistä hoitoa. Sitä voi kuitenkin käyttää täydentävänä hoitomuotona stressin ja traumojen käsittelyssä.

bottom of page