top of page
  • Writer's pictureJenni

Sisäinen puhe

Kuva liittyy vahvasti asiaan.Sisäinen puhe on todella vahva tekijä meidän arjessamme. Usein sen sävy on kuitenkin liian negatiivinen eikä vie meitä eteenpäin. Jottain tarttis tehdä, jotta saadaan tuo mahtava mielentyökalu hyötykäyttöön, sillä se on aina mukana, aivan ilmainen, täysin meidän itsemme muokattavissa ja juuri sellainen kuin itsehaluamme!

Oletko ikinä pysähtynyt miettimään, miten puhut itsellesi, miten kohtaat asiat?

Onko puheesi negatiivista, neutraalia vai positiivista?

Jos sanon, että tänään on poutapilvinen päivä, onko se sinulle:

a) luultavasti sadetta

b) varustelukysymys

c) mahdollisuus auringonpaisteeseen


Tai jos sanon, että oletpa tänään hehkuvan näköinen, onko se sinulle

a) ai ilman meikkiä naamani kiiltää vai?

b) hehkuva voi olla negatiivin tai positiivinen

c) Niin olenkin, ja olonikin on todella mahtava?


Huomaatko eron?

Mitä tapahtuu kun päiväsi jatkuu?

Lähdetkö poutapilviseen päivään harmitellen, ett kohta sataa, kohta sataa, minä kastun, kengät menee pilalle ja tukka lätistyy. Ja odotat tätä huonolla mielellä koko päivän.

Vai kuljetko päiväsi odottaen ihanaa, vaikka ihan pientä auringonpilkahdusta, ja kun se säde hetkeksi osuu naamallesi, olet onnellinen siinä hetkessä ihan täysiä! Ja olit onnellinen myös siihen asti, odottavan onnellinen.


Tai

Vedätkö hehkuvan naamasi nutturalle, harmittelet ettet meikannut aamulla, mietit että kauppaankin pitää mennä kiiltävällä naamalla, jos vaikka tulee joku tuttu vastaan ja ajattelee, että olen ihan välinpitämätön jo ulkonäköni suhteen. Ehkä elämänikin suhteen. Ehkä oletkin?

Vai vedätkö hymyn korviin ja annat sydämesi täyttyä ilolla: minä todellakin sädehdin! Hyvä oloni näkyy läheisillekin, nyt vaan kylille jakamaan tätä onnea, pelkkä hymyni riittää!


Pahimillaan negatiivinen sisäinen puheesi pilaa siis koko päiväsi, ehkä jopa osan elämästäsi. Murehdit turhaan ennakkoon, ei asialle voi kuitenkaan tehdä mitään. Murehdit turhaan jälkikäteen, mennyt on mennyttä. Ota ilo ja onni irti hetkestä, tässä ja nyt, tämä valinta, tämä ajatus on minulle hyväksi!


Elämäntapamuutos

Teen päivittäin töitä ihmisten kanssa, jota haluavat tehdä elämäntapamuutosta. Usein tuntuu, että viikossa yksi epäonnistunut ilta tai jäde/karkkipussi pilaavat koko viikon. Eli kaikki se hyvä mitä on ollut, ei ole edes mainitsemisen arvoista, vain se lipsahdus. Miksi antaa sille niin iso valta? Toki siitä voi ottaa opin mukaan, mutta ei sitä kannata suurennella. Jos vaikka söisit koko viikon todella epäterveellisesti herkkuja ja höttöä ja lauantaina illalla söisit dippikasviksia, hummusta ja kana, ajattelisitko, että nyt on koko viikko pelastettu, kun söin yhden aterian hyvin?


Iloitse onnistumisista, ihan jokaisesta pienestäkin! Positiivisuus kasvattaa positiivisuutta ja saa sinut voimana paremmin!


Tiesitkö muuten, että jos hymyilet (vaikka väkisin niin, että pidät kynää suussasi ja suupielet kääntyvät ylöspäin) kehosi viestittää mielelle, että nyt on kivaa!
Koirillakin positiivisuutta ja itsevarmuutta luodaan nostamalla häntää ylöspäin!

Ja sitten takaisin siihen kuvaan. Olen nyt elänyt permanenttini kanssa ehkä pari kuukautta. Alussa lähti hiuksia reilusti (tai ainakin tuntui siltä) ja se ahdisti hetken aikaa tosi paljon. Sitten tajusin, miten hienon palveluksen nuo lähtevät hiukseni minulle tekivät: päänahkani voi paremmin kuin koskaan, kun oli lisää tilaa hengittää!

Ja vielä toinen ihan tästä hetkestä. Tämä ilmava sekamelska päässäni on märän tukan ja tyynyn yhdistelmä, täysin vaivaton, ilmava malli, ihan ilmatteeks!

9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Minun kehoni

bottom of page