top of page
  • Writer's pictureJenni

Lisä lisää lisää!

Päivitetty: 19. syysk. 2021

Oletko kertaakaan mennyt vaikka jumppaan ihan väsyneenä ja vähän väksin ja lähetenyt pois täynnä energiaa? Tai mennyt salille ihan rikkinäisenä ja kun ovi sulkeuttuu takanasi voisit nostaa koko maailman suorille käsille?


Entä oletko kokeillut hymyilllä teennäisesti kun on mieli matalalla?

Tai kuunnellut ihanaa musiikkia saannut mielesi kääntymään postiivikseksi?


Toisaalta, jos olet kova likka, tai siis henkilö, puhumaan itsellesi negatiivisesti, se lisää huonoa oloasi.

Oletko kokeillut toiseen suuntaan?


Lisä lisää lisää.

Hyvä lisää hyvää hyvää.

Energia lisää energiaa.

Hymy lisää hymyä.

Hyvä mieli lisää hyvää mieltä.


Et usko vai? No ei se ole minulta pois, mutta sinulta se on pois.


Keho ja mieli on ihan mielettömässä symbioosissa!


Tekohymy viestittää aitoa iloisuttaa mieleen ja saa lopulta pilvet väistymään. Koitapa joku mörököllikohtaus laittaa kynä suuhun poikittain niin, että huulesi ovat hymyssä. Ja vain odota, kohta helpottaa!


Kireä mieli viestittää kireyden kehoon. Vai oletko joskus ollut stressanut ja niska-hartiaseutusi on edelleen täysin kivuton ja rento?


Eikö olekin lohdullinen ajatus, että siinä missä mieli voi parantaa kehon, voi kehokin parantaa mielen?

Hyvän lisääntynyt huomioiminen ja ajatuksen arvottaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin, tai vielä parempaa! Hyvä lisää hyvää!


Dream Talk podcast opetti minullekin aikoinaan sen, että MÄ valitsen mitä MUN aivoihin syötetään. Lopetin kuuntelemasta rikospodcasteja ja katsomasta ohjelmia ja elokuvia, joissa tapahtuu ikäviä (minulle tämä usein tarkoittaa ikäviä fyysisesti) asioita. Yht äkkiä huomasin, että näin paljon enemmän kauneutta, lopetin kiroilun, en ollut enää ahdistunut. Vaikka tykkäsinkin joskus tuosta kaikesta, se ei tehnyt minulle hyvää. Samoin jätän osan uutisista seuraamatta. En kuitenkaan suostu tunnistautumaan toksisesti positiiviseksi. Tiedän, että maailmassa tapahtuu hirveitä asioita, mutta niiden syöttäminen MUN aivoihin ei paranna niitä tai edistää yhtään mitään. Siksi, kiitos ei.


Ja nyt mun aivoihin mahtuu ihan uskomattoman paljon hyviä asioita! Mä olen nähnyt ruskan ja pilvet ekaa kertaa silleen ihan aidosti vuosiin. Mä olen pysähtynyt tuijottamaan kauniita kiviä, kuuntelemaan miltä tuuli tuntuu ja tuoksuttamaan mun teini-ikäisen tyttären unista olemusta. Mieheni tekemä kivipolku työhuoneen ikkunan alla muistuttaa muu joka päivä suuresta rakkaudesta, jonka hänen kanssaan saan kokea.


Toisissa asioissa tämä hyvän lisääminen vaatii töitä. Ja suurimman työn joudun edellen tekemään välillä itseni kanssa. Onko tukka hyvin, missä maha roikkuu, voiko oikeesti olla kolme persettä, miksi iho ei kiillä ja miks mä nauran näin. Siksi, joka kerta kun mulle tulee joku negatiivinen ajatus itestäni, mä muistutan itseäni siitä, että MÄ RAKASTAN MUA ja se riittää!

Ja kyllä, vuosien työn jälkeen mä USKON itseäni! Sanoma on mennyt perille.


Multa kysyttiin joku viikko sitten, että onko mulla kaikki hyvin (ei siis mikään valkotakkinen tai huolestunut kanssakansalainen) vaan ihan perus small talkia. Olisin voinut vastata, että joo, on mulla. Mutta se kysmys herätti mussa valtavan ryöpyn. Ei, en mä voi sanoa, että mulla on kaikki hyvin. SE KUULOSTAA LIIAN LAIMEELTA!


Mulla on asiat niiiiiiiiiiiiin superisti, ettei mitään rajaa! Ja arvaa mitä, se on MUN ansiota! Mä oon päättänyt, että mä teen mun elämästä semmosta, että mun tulee hyvä mieli, mä lisään joka päivä lisää hyvää mun elämään!


Syyskausi jumpissa on viennyt mut ihan nextille levelille! XXL Dance® on ollut mun (ja kuulemma parin muunkin) maailman räjähdys! Mun keho on päässyt ihan uusiin sfääreihin ja mun mieli on jälleen rakkaampi ja antavampi kuin koskaan. Pari viikkoa sitten harmittelin stoorissani, miten mua ahdisti kun kaikki ei tullukaan tunnille, mutta tänään kun yksittäisellä tunnilla oli vaan 3 ihmistä, mä oli triplat onnellisempi niistä jokaisesta!


Anna hyvän lisätä hyvää. Anna rakkauden lisätä rakkauta ja anna sun mielelle postitiivista, ihanaa ajateltavaa!


PS. Tiesitkö, että mieltä voi treenata ihan niin kuin lihasta? Tein sua varten verkkokurssin, jossa pääset treeneemaan sun ITSENSÄ RAKASTAMISEN -lihasta! Anna itsellesi kaikki mitä ansaitset!
19 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Minun kehoni

bottom of page