top of page
  • Writer's pictureJenni

Elämäntapa muutos askeltaen, ihmisen kanssa

Miten onnistut elämäntapamuutoksessa?

Voiko kaikkea muuttaa kerralla?

Riittääkö pelkkä tieto vai tarvitsetko muutakin?


Jos olet joskus yrittänyt tehdä muutoksia tapoihisi, ja palannut aina entiseen, jotain on puttunut!

Mutta mitä?

Olisiko se toisen ihmisen tuki?

Muutoksessa omat ajatukset tuppaavat palaamaan helposti vanhaan, sillä se on meidän aivoille vaivattominta.

Kun uuden tavan ylläpitäminen ei houkuttele tai tuloksia ei tule toivomaasi tahtia, voisi toisen ihmisen tuki olla paikallaan.

On varsin normaalia, että muutos ei synny hetkessä, eikä kerralla voi tehdä kaikkea. Muutokselle pitää antaa aikaa, ja mielen liikkeet ottavat usein enemmän aikaa kuin kehon valmius muuttaa vaikka liikunnan määrää tai ravinnosta vastaanottamaansa energian määrä tai tapaa.

 

Riittääkö aviomies tai ystävä?

Saattaa riittää, mutta saatko sieltä oikeaa palautetta?

Usein neuvomme ja tukemme tulee omista lähtökohdista, ja joskus käy niin, että sinun elämäntapamuutoksesi voidaan kokea uhkana. Sinun kehosi muokkaantuminen tai kunnon kasvaminen voi muistuttaa ystävää tai puolisoa siitä, että heidän kuntonsa on huono tai keho ei herätä postiivisia tunteta. Silloin tuki voi jäädä varsin laimeaksi, pahimmillaan vähätteleväksi, jopa anti-kannustukseksi!

Tämä voi olla karkkipussin kaappiin kantamista, tv-ohjelmalla houkuttelua lenkin sijaan tai ylenkatsomista sinun tuloksiasi kohtaan.


 

Mitä apua on valmentajasta, jos se ei ole läsnä?

Olen valennuksissani huomannut, että monet ihmiset saavat motiaaviota raportiontipakosta: jollekin on selvitettävä miten viikko on mennyt ja mitä vielä voisi parantaa. Monet asiakkaat kaipaavat myös kannustusta, toiset komennusta ja suoraa palautetta.

Kun tulosta ei meinaa tulla, on hyvä tuketuta ammattilaiseen: saada neuvoja semmoiselta ihmiseltä, joka on lukenut ja opiskellut alaa sekä seurannut erityyppisiä matkoja elämäntapamuutoksen kanssa.

Jos sinulle ei ole rahallisia resursseja palkata lähivalmentajaa, netti on täynnä erilaisia verkkovalmennuksia. Ne usein sisältävät ison kasan infoa ja laskun. Mutta riittääkö se sinulle?


 

Olen tehnnyt ravintovalmennusta verkossa noin 700 -1000 asiakkalle puolentoista vuoden aikana. Olen nähnyt isoja onnistumisia ja pienempiä onnistumisia. Olen myös nähnyt, miten syystä tai toisesta motivaatio loppuu kesken. Yhteistä kaikille asiakkaille on kuitenkin se, että he ovat tarvinneet ammattilaista, jolle raportoida, jolta kysyä ja saada kannustusta. Koska tämän työn olen tehnyt vain sähköpostilla, koen, että ne jotka ovat matkan jättäneet kesken olisivat kaivanneet ihmistä lähemmäs. Siksi tein oman valmennuspaketin, jossa etätuki on mahdollista saata viikottain puhelimistse tai vaikka videoyhteydellä! Näin saat valmentajan jo todella lähelle ilman, että hän on fyysisesti vieressäsi!


 

Määrämittainen elämäntapavalmennus on alku isomalle matkalle!

Jos haluta lähteä kanssani askeltamaan kohti sinun muutostasi, tutustu verkkovalmennukseeni!6 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Minun kehoni

bottom of page